Veelgestelde vragen over Dakcoating, Plat Dak en Silicone Roofing TG

Welkom bij Eco-Roofing B.V.!

We begrijpen dat u misschien wat vragen heeft over Dakcoating, Plat Dak en Silicone Roofing TG. Om u te helpen, hebben we deze FAQ-pagina samengesteld met antwoorden op de meestgestelde vragen over deze onderwerpen.

Dakcoating

Wat is Dakcoating?

Dakcoating is een beschermende laag die wordt aangebracht op het dak van een gebouw om het te beschermen tegen de elementen en om de levensduur van het dak te verlengen. Het is een waterdichte, uv-bestendige coating die het dak beschermt tegen slijtage, barsten en andere schade.

Hoe kan ik zien of mijn dak coating nodig heeft?

Er zijn verschillende tekenen dat uw dak coating nodig heeft. Als u merkt dat uw dak begint te verkleuren, scheuren of barsten vertoont, of als u waterlekkage opmerkt, kan dat wijzen op de noodzaak van een dakcoating. Ons team van experts kan uw dak inspecteren om te bepalen of een dakcoating nodig is.

Hoe wordt Dakcoating aangebracht?

Onze specialisten brengen de Dakcoating met een spuit of roller aan op het dakoppervlak. Voordat we beginnen, reinigen we het dak grondig en repareren we eventuele schade. Vervolgens brengen we de coating aan in meerdere lagen om een ​​duurzame en beschermende afwerking te garanderen.

Hoe lang gaat Dakcoating mee?

De levensduur van Dakcoating kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type coating dat wordt gebruikt, de kwaliteit van de aanbrenging en de weersomstandigheden in uw regio. Over het algemeen gaat Dakcoating tussen de 10 en 20 jaar mee.

Zorgt de verkoeling van het dakvlak voor een mindere opwarming van de binnentemperatuur in de winter?

Er zal een minimaal verschil zijn in de mogelijke opwarming van de binnentemperatuur. Dit verschil zal niet te vergelijken zijn met het verschil in temperatuur en besparing in de zomer.

Is de coating damp-open?

De coating is damp-open. Vocht kan in dampvorm door de verflaag heen naar buiten treden.

Is de coating, bij schade, bij te werken?

Ja, de coating is zeer goed bij te werken. Wanneer de ondergrond eerst goed wordt schoongemaakt kan een nieuwe laag worden aangebracht. Bij grotere schades kan ook Silicone Roofing TG FLeece worden gebruikt, dat vervolgens afgewerkt wordt met Silicone Roofing TG.

Is de coating na 15 jaar eventueel te beplakken met bitumen?

Nee. Dit is niet meer mogelijk. Kijkend naar de overschilderbaarheid van de coating is dit ook niet nodig. Het dakvlak kan opnieuw verduurzaamd worden met een nieuwe laag Silicone Roofing TG.

Plat Dak

Wat is een Plat Dak?

Een plat dak is een type dak dat horizontaal of bijna horizontaal ligt. Het wordt meestal gebruikt op commerciële gebouwen en appartementencomplexen, maar kan ook op residentiële woningen worden geïnstalleerd.

Welke soorten materialen worden gebruikt voor een Plat Dak?

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor een plat dak, waaronder bitumen, PVC, EPDM, TPO en groendaken. Onze experts kunnen u adviseren welk materiaal het beste past bij uw gebouw en uw behoeften.

Wat zijn de voordelen van een Plat Dak?

Een plat dak heeft verschillende voordelen ten opzichte van een hellend dak. Het biedt bijvoorbeeld meer ruimte voor zonnepanelen, airconditioning en andere apparatuur op het dak. Het kan ook een aantrekkelijke optie zijn voor gebouwen met beperkte ruimte voor een hellend dak.

Hoe onderhoud ik mijn Plat Dak?

Het onderhoud van een plat dak is essentieel om de levensduur van het dak te verlengen en problemen te voorkomen. U kunt het beste regelmatig inspecties laten uitvoeren door een professional om te controleren op eventuele beschadigingen of lekkages. Daarnaast is het belangrijk om vuil en bladeren van het dak te verwijderen en om eventuele drainageproblemen op te lossen.

Silicone Roofing TG

Wat is Silicone Roofing TG?

Silicone Roofing TG is een type dakbedekking dat bestaat uit een laag siliconenmateriaal dat wordt aangebracht op het dakoppervlak. Het biedt bescherming tegen water, uv-straling en andere elementen die het dak kunnen beschadigen.

Wat zijn de voordelen van Silicone Roofing TG?

Silicone Roofing TG heeft verschillende voordelen, waaronder een hoge duurzaamheid, lange levensduur en een naadloze afwerking. Het is ook bestand tegen extreme weersomstandigheden en kan helpen bij het verlagen van de energierekening door het reflecteren van zonlicht.

Is Silicone Roofing TG geschikt voor elk type dak?

Silicone Roofing TG is geschikt voor verschillende soorten daken, waaronder platte en hellende daken. Onze experts kunnen u adviseren of dit type dakbedekking geschikt is voor uw specifieke dak.

Hoe wordt Silicone Roofing TG aangebracht?

Onze specialisten brengen Silicone Roofing TG aan met een spuit of roller op het dakoppervlak. Voordat we beginnen, reinigen we het dak grondig en repareren we eventuele schade. Vervolgens brengen we de silicone-laag aan in meerdere lagen om een ​​duurzame en beschermende afwerking te garanderen.

Hoe lang gaat Silicone Roofing TG mee?

Silicone Roofing TG heeft een lange levensduur en kan tot wel 50 jaar meegaan bij goed onderhoud. Dit maakt het een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor daken.

Heeft u nog meer vragen over Dakcoating, Plat Dak en Silicone Roofing TG? Neem gerust contact op met Eco-Roofing B.V. Onze experts staan klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden.

Hoe warm wordt de witte variant van Silicone Roofing TG?

De temperatuur van een zwart dakvlak kan zomaar oplopen tot 80 graden Celsius. De witte variant van Silicone Roofing TG zal niet warmer worden dan 40 graden Celsius. Dit temperatuurverschil zal merkbaar zijn bij het rendement van de mogelijk aanwezige airco-units, mogelijk aanwezige zonnepanelen, bij de krimp en het uitzetten van het totale dakvlak en de binnentemperatuur.

Wat is het verschil tussen een witte bitumen en witte Silicone Roofing TG?

Een witte bitumeuze afwerking heeft een gemiddelde reflectiewaarde van 35-40%. Silicone Roofing TG heeft een startreflectie van 90% en na 10 jaar een reflectie van 85%.

Is Silicone Roofing TG overschilderbaar?

Ja, Silicone Roofing TG is zeer goed over te schilderen. Wanneer de ondergrond goed wordt schoongemaakt zal de nieuwe coating laag zonder problemen op de oude laag hechten.

Wat is het maximale aantal lagen Silicone Roofing TG die over elkaar heen kunnen worden aangebracht?

Wanneer de toplaag volledig schoon is, zal een perfecte hechting tussen de oude en de nieuwe coating laag ontstaan. Silicone Roofing TG kan dus onbeperkt in lagen op elkaar aangebracht worden.

Over Eco-Roofing B.V.

Wie is Eco-Roofing B.V.?

Eco-Roofing B.V. is een gespecialiseerd dakbedekkingsbedrijf dat zich richt op duurzame en milieuvriendelijke oplossingen. Wij zijn gespecialiseerd in platte daken en bieden een breed scala aan diensten, waaronder dakcoating en het aanbrengen van Silicone Roofing TG.

Wat maakt Eco-Roofing B.V. anders dan andere dakbedekkingsbedrijven?

Wij onderscheiden ons door onze focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Onze diensten zijn gericht op het verlengen van de levensduur van uw dak en het minimaliseren van uw ecologische voetafdruk. Daarnaast werken wij alleen met hoogwaardige materialen en hebben wij een team van ervaren en gekwalificeerde professionals in dienst.

Waarom zou ik kiezen voor Eco-Roofing B.V.?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren partner voor uw dakbedekkingsproject, bent u bij Eco-Roofing B.V. aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan diensten en producten van hoge kwaliteit. Daarnaast hebben wij een team van experts die u kunnen adviseren en ondersteunen bij elke stap van het proces. Wij streven ernaar om onze klanten de best mogelijke service te bieden en zijn altijd op zoek naar manieren om onze diensten verder te verbeteren.

Waar kan ik meer informatie vinden over Eco-Roofing B.V.?

U kunt meer informatie vinden over Eco-Roofing B.V. op onze website. Hier vindt u gedetailleerde informatie over onze diensten, producten en ervaring. U kunt ook contact met ons opnemen via telefoon of e-mail als u specifieke vragen heeft of meer informatie wilt over onze diensten.

Wat zijn de werkgebieden van Eco-Roofing B.V.?

Eco-Roofing B.V. is gevestigd in Nederland en biedt haar diensten aan in heel Nederland. Ons werkgebied omvat alle provincies en grote steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Contact opnemen

Hoe kan ik contact opnemen met Eco-Roofing B.V.?

U kunt contact opnemen met Eco-Roofing B.V. door ons te bellen op 045-8883757 of door een e-mail te sturen naar info@eco-roofing.nl. Wij zijn ook te bereiken via ons online contactformulier op onze website. Onze experts staan klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden.